Lucia Molnár Satinská magyarul: „A magyar egy nagyon szexi nyelv” – PODCAST

2021. március 4. - 14:18 | Régió

A március 31-ig tartó elektronikus népszámlálás kapcsán ismert szlovák személyiségekkel beszélgettünk. Sorozatunkban szó lesz identitásról, anyanyelvről, együttélésről, és interjúalanyaink úgy szólalnak meg, ahogy eddig még nem, vagy csak nagyon ritkán hallhattuk őket: magyarul.

Lucia Molnár Satinská magyarul: „A magyar egy nagyon szexi nyelv” – PODCAST
Lucia Molnár Satinská (Fotó: Molnár Csaba)

A közismert pressburger színész, író és humorista, Július Satinský lánya, Lucia Molnár Satinská tizenévesként kezdett ismerkedni néhai édesapja anyanyelvével, és csak felnőtt fejjel tanult meg magyarul. Ma a pozsonyi nyelvtudományi intézet szociolingvisztikai osztályát vezeti.

Beszélgetésünkben elárulja, hogy kortársaival ellenétben ő nem a cigarettától, drogoktól vagy alkoholtól vált függővé, hanem a nyelvtanulástól. A magyar nyelvvel pedig mindig különlegesen meghitt viszonyt ápolt. A beszélgetésből az is kiderül, miért adja majd kislányát szlovák létére magyar iskolába.

Podcastunk meghallgatható itt:

Kapcsolódó podcastok:

Szlovákiában február 15. és március 31. között zajlik a népszámlálás. Az elektronikus népszámlálási ívet itt lehet kitölteni, a folyamat legfeljebb 10-15 percet vesz igénybe.


Tallózzon podcastjaink között:

Podcastjaink elérhetők az Apple Podcasts és a Google Podcasts alkalmazásban, valamint a Spotify-on is